Gamification

LibraryFileContentPortlet

Otsikko:
3.2-Kouluttautuminenkannattaa_aloituskuva.jpg
Vaihtoehtoinen otsikko:
Kuvaus:
Kuvateksti:
Asiasanat:
Tekijät:
Huomoita sisäiseen käyttöön:
Tekijänoikeudelliset tiedot:
Tiedoston koko:
166246 B

3.2 Suomessa kaikilla lapsilla on oppivelvollisuus

Otsikko:
3.2 Suomessa kaikilla lapsilla on oppivelvollisuus.mp3
Vaihtoehtoinen otsikko:
Kuvaus:
Kuvateksti:
Asiasanat:
Tekijät:
Huomoita sisäiseen käyttöön:
Tekijänoikeudelliset tiedot:
Tiedoston koko:
1676584 B

Oma koulutus on viisas sijoitus tulevaisuuteen. Koulutus on helpoin tapa parantaa omaa asemaansa yhteiskunnassa ja työelämässä. Suomessa koulutus on maksutonta. Ilmainen koulutus antaa jokaiselle kansalaiselle tasa-arvoiset mahdollisuudet elämässä. Tasa-arvo on Suomessa hyvin tärkeä asia. Se on kirjattu myös Suomen perustuslakiin.

Kaikilla Suomessa vakituisesti asuvilla lapsilla on oppivelvollisuus. Se tarkoittaa, että kaikkien täytyy suorittaa peruskoulun oppimäärä. Peruskoulussa opiskellaan erilaisia oppiaineita. Oppivelvollisuus alkaa, kun lapsi täyttää 7 vuotta ja päättyy, kun peruskoulu on suoritettu. Peruskoulu kestää tavallisesti 9 vuotta.

Ennen kuin oppivelvollisuus alkaa, kaikkien 6-vuotiaiden lasten täytyy osallistua esiopetukseen. Esiopetuksessa lapsille opetetaan taitoja, joita he tarvitsevat peruskoulussa.

Ennen esiopetusta jokaisella 0–6-vuotiaalla lapsella on oikeus osallistua varhaiskasvatukseen. Varhaiskasvatusta ovat esimerkiksi päiväkoti ja perhepäivähoito. Varhaiskasvatukseen ei ole pakko osallistua. Vanhemmat saavat itse päättää, osallistuuko heidän lapsensa varhaiskasvatukseen.

Oma koulutus on viisas sijoitus tulevaisuuteen. Se on helpoin tapa parantaa omaa asemaansa yhteiskunnassa ja työelämässä. Suomessa koulutus on maksutonta. Ilmainen koulutus antaa jokaiselle kansalaiselle tasa-arvoiset mahdollisuudet elämässä. Tasa-arvo on kirjattu Suomen perustuslakiin, ja se on yksi tärkeimmistä suomalaisen yhteiskunnan perusarvoista.

Kaikilla Suomessa vakituisesti asuvilla lapsilla on oppivelvollisuus. Se tarkoittaa, että kaikkien täytyy suorittaa peruskoulun oppimäärä. Peruskoulu on yleissivistävä koulu, jossa opiskellaan erilaisia oppiaineita. Oppivelvollisuus alkaa, kun lapsi täyttää 7 vuotta ja päättyy, kun peruskoulu on suoritettu. Peruskoulu kestää tavallisesti 9 vuotta. Peruskoulun jälkeen on mahdollista suorittaa niin sanottu kymppiluokka, jossa kerrataan peruskoulun asioita ja korotetaan arvosanoja.

Ennen kuin oppivelvollisuus alkaa, kaikkien 6-vuotiaiden lasten täytyy osallistua esiopetukseen. Esiopetuksessa lapsille opetetaan leikkien avulla taitoja, joita tarvitaan peruskoulussa.

Ennen esiopetusta jokaisella 0–6-vuotiaalla lapsella on oikeus osallistua varhaiskasvatukseen. Varhaiskasvatusta voidaan järjestää päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Se voi myös olla erilaista kerho- ja leikkitoimintaa. Varhaiskasvatuksen tavoite on tukea lapsen kasvua, kehitystä, oppimista ja hyvinvointia. Varhaiskasvatus antaa myös molemmille vanhemmille mahdollisuuden käydä työssä, kun lapsi on päivähoidossa. Varhaiskasvatukseen ei ole pakko osallistua. Vanhemmat saavat itse päättää, osallistuuko heidän lapsensa varhaiskasvatukseen.